Вхід на сайт
Нові на сайті?
ЗареєструватисьМова: словенска
Різниця у часі: Місцевий час відстає від київського на 1 годину.
Валюта: євро (EUR)
Невід'ємною частиною словенської кухні є наваристі супи - суп зі свинини "кисла юха", яловичий бульйон "Говея юха", грибний суп, юшка "риб'ї бродет", суп з ковбасками "чевапчичи", овочевий суп або щі з кислої капусти "віпавска йота" . На друге зазвичай подають свинячі ковбаски "краіньске клобасе" з хріном або луком, "штруклі" - кульки з тіста, начинені фаршем, в'ялений окіст "пршрут", фарширований перець, плов з мідіями, крабами і креветками, гуляш "бограч", сирні або горіхові галушки. Гарніром до м'яса в основному служить гречана каша. На десерт варто спробувати пиріжок з горіхами "потіца" і "гібаніца" - листкове тісто з різноманітними начинками. Жодна трапеза не обходиться без келиха вина. Місцеві вина відомі на весь світ, а особливо такі марки, як "Теран", "Порто", "Рефошк", "Шіпон", "Шардоне Ізбор", "Лашки Рислінг", "Модра Франкінья" і "Храстовлец". З міцних спиртних напоїв вживають "Вільямовка" (грушева горілка), "медичні" і "хрушковець".