Вхід на сайт
Нові на сайті?
ЗареєструватисьМова: грузинська
Різниця у часі: У Києві на 2 години менше, ніж у Тбілісі
Валюта: Ларі (GEL) Ларі дорівнює 100 тетрі
Грузинська кухня - одна з найпопулярніших в світі. М'ясні страви готують із свинини, баранини, яловичини, птиці. Це шашлик «мцваді», своєрідні пельмені з баранини «хінкалі», шинка «лорі», смажені або копчені ковбаски «купати», тушкована зі спеціями баранина «буглама», варене м'ясо з приправами «хашлама», «чанахи», смажене яловиче філе «бастурма», бульйон з потрухів з часником «хаши», суп «харчо», холодний суп з субпродуктів «мужужі» (більш схожий на холодець), «бозбаш» з бараниною, страви з птиці «сациві», «чахохбілі», курчата тютюну. Також дуже популярні страви з дичини (кабана, перепілки). Рибні страви особливо поширені в Західній Грузії. Відмінна риса грузинської кухні - часте і рясне вживання сирів (в основному типу розсолу). Серед улюблених страв також лобіо, хачапурі, пхали. Неодмінним інгредієнтом грузинських блюд є волоські горіхи. Активно використовуються трави, часник, соуси.
Почесне місце в грузинській кухні займають неперевершені місцеві вина, в тому числі домашнього виробництва. Також повсюдно варять самогон «чача» і горілку «араки». У дорогих ресторанах часто меню буває англійською і грузинською мовами.
Але зазвичай офіціанти можуть порекомендувати найкращі страви російською мовою.