Вхід на сайт

Нові на сайті?

Зареєструватись
Наприклад: Єгипет

Шрі-Ланка, Кухня

Мова: сингальська і тамільська, англійська

Різниця у часі: Різниця в часі з Україною: +2,5 години влітку, +3,5 години взимку.

Валюта: ланкійська рупія (LKR) дорівнює 100 центам

 



  Основою кухні Шрі-Ланки є рис і боби. З рису готують коржі "роти", млинці з додаванням кокосового молока "АППУ", вермішель "індіаппа", рисово-кокосову суміш в бамбуковому стеблі "пітта" і плов. М'яса вживають мало, а яловичину не їдять взагалі, так як корова вважається священною твариною. У місцевому меню багато страв з дарів моря - філе тунця, сушена і копчена риба всіх видів, кальмари, омари і креветки. Кухня Шрі-Ланки відрізняється гостротою. Страви приправляють часником, перцем, шафраном, мускатним горіхом, імбиром, кардамоном, корицею, коріандром і кмином. Популярні різноманітні салати з овочів і фруктів.

 

  Національний напій, що вживається повсюдно - чай, також п'ють кокосове молоко і фруктові соки. Основним алкогольним напоєм є кокосовий самогон "арак", можна спробувати місцеве пиво "Лайон", решта алкоголю погано очищена від сивушних масел, тому не дуже якісний.