Вхід на сайт

Нові на сайті?

Зареєструватись
Наприклад: Єгипет

Китай, Кухня

Мова: китайський

Різниця у часі: Різниця в часі з Києвом взимку +6 годин, влітку +5 годин

Валюта: Юань = 10 цзяо (або мао), у свою чергу дорівнює 100 финь (фень)

 



  Ви, напевно, здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, що китайської кухні як такої не існує. Китайська кулінарна традиція об'єднує безліч страв, характерних для різних районів Китаю, що знаходяться деколи в абсолютно різних кліматичних зонах. Кліматичні умови впливають як на кулінарні традиції, так і на типовий набір продуктів, що й обумовлює гастрономічне розмаїття.

 

  Практично кожна провінція пропонує свою оригінальну кухню, але умовно кулінарний Китай можна розділити на чотири великі регіони: Пекін (Пекінська або північна кухня), Сичуан (західна кухня), Шанхай (східна кухня) та Кантон (південна кухня). Зазвичай починають з холодної м'ясної закуски, потім подають рибу або морепродукт, гаряче м'ясо або птицю, овочі і суп. Рибу подають цілком, і перевертати її не слід: вважається, що човен рибака, що зловив її може перекинутися. До столу обов'язково подається мал. Забудьте про ножі і вилках. Китайська кухня спеціально створена для паличок, якими легко підхопити невеликі шматочки, складові основу блюд. На півночі Китаю замість рису можуть подавати локшину і булочки, приготовані на пару. Традиційний сніданок являє собою рисовий відвар з шматочками м'яса (або риби) і овочами. Обідають в полудень, вечеряють о 18:00 - 18:30.

 

  Китай - батьківщина чаю, він є найулюбленішим напоєм китайців. У більшості в місцевих ресторанах і кафе допускається вільна форма одягу (звичайну сорочку з краваткою і навіть без краватки) для чоловіків, і вільний фасон сукні для жінок.

 

  Китайська кухня - зазвичай важча, ніж та, до якої звикли жителі України. У ній більше гострих і солодких страв. Різка зміна їжі може викликати розлад шлунку; тому варто привезти з собою ліки для таких випадків. Оскільки в КНР існує небезпека зараження холерою, дифтерією, і іншими захворюваннями, рекомендуємо: вживати соки, воду, запечатані у фабричну упаковку, продукти, пройдені термічну обробку; дотримуватися правил особистої гігієни. Утримайтеся від використання льоду для охолодження напоїв. Фрукти і овочі обов'язково очищати або ретельно мити перед вживанням. Не рекомендується купувати їжу на вулиці. У вуличних забігайлівках чистота посуду залишає бажати кращого. Самі китайці обполіскують свої прилади гарячим чаєм. Його приносять відразу ж, як тільки ви зайняли столик. Серветок, як правило, не буває. Обов'язково мийте руки перед їжею, намагайтеся це зробити в готелі, тому що місця "загального відвідування" або туалети зазвичай в Китаї не завжди чисті.