Вхід на сайт
Нові на сайті?
ЗареєструватисьМова: угорська
Різниця у часі: Час відстає від київського на 1:00
Валюта: форинт, ділиться на 100 філерів.
Характерні блюда угорської кухні готуються, як правило, з використанням червоної меленої паприки, ріпчастої цибулі, помідорів і зеленого солодкого перцю. Найпоширеніше м'ясо - свинина, а найпопулярніший овоч - капуста. Делікатесами вважаються паштет з гусячої печінки і папрікаш з курки. Угорський гуляш - це яловичий суп з цибулею та картоплею. Рибальський суп - асорті з вареної риби з помідорами, зеленим перцем і паприкою. Як гарнір до рибних страв тут подають локшину із сиром і беконом. М'який угорський сир являє собою суміш овечого сиру з паприкою. Струдель - листковий пиріг з яблуками, вишнею, капустою або сиром. Для вегетаріанців - гарячий сир, смажені шампіньйони, суп з печериць або фруктовий суп. Особливий вид млинців готують з сиром, печерицями, горіхами або маком.
Серед борошняних виробів популярні локшина із сиром, сметаною і шкварками ("турош Чуса"); "ретеш" - рулет з тонкого тосту з яблучної, вишневої, макової та іншими начинками; бісквітної-шоколадний десерт зі збитими вершками "Шомлойська галушка".