Вхід на сайт
Нові на сайті?
ЗареєструватисьМова: Арабська, також розповсюджена англійська
Різниця у часі: Випереджає київський на 2:00. З останньої неділі березня до останньої неділі вересня - на 1:00.
Валюта: Дірхам, рівний 100 філсам.
В Еміратах використовується традиційна і практично єдина для арабських країн кухня, сформована під впливом особливих природно-кліматичних і релігійних особливостей регіону.
Оскільки мусульмани не їдять свинину, то в м'ясних стравах використовуються, в основному, яловичина, козлятина, телятина, м'ясо птиці, риба та яйця. М'ясо часто обсмажують на розпеченій сковороді без жиру, що надає йому особливого смаку. Варто спробувати м'ясо ягняти з рисом і горіхами - "гузи", шашлик "тікка", традиційну арабську "шаверму" (шаурма, шаварма), котлети з баранини з травами "кустилета", знаменитий шашлик з маринованої баранини або яловичини - "кебаб", баранячий "шиш-кебаб", м'ясо із спеціями і рисом "макбус", традиційний кебаб з рубаного м'яса "кофта", смажені м'ясні кульки "кеббе", печеня з м'ясного асорті "мешуї-мушаккаль", своєрідна піца "райс", фарширований молодою бараниною перець і багато інших, не менш оригінальних блюд. Особливий вид трапези - кава. Це і традиційний напій для бесіди, і особливе мистецтво, нехтувати яким в арабських країнах не варто. Кава готують "на місці", ніякі автомати не визнаються в принципі, і наливають з традиційних кавників "Далла" в маленькі піали. Сортів цього напою безліч, але найбільш популярні традиційні чорні сорти, а також світлий аравійський і кави з кардамоном.