Вхід на сайт
Нові на сайті?
ЗареєструватисьМова: німецька
Різниця у часі: Місцевий час відстає від київського всього на 1 годину.
Валюта: євро (EUR)
Своєрідність австрійської кухні полягає у відсутності гострих страв, у винятково помірному використанні спецій і в шикарній випічці.
Про австрійську кухню слід в першу чергу сказати, що вона дуже традиційна, в сенсі своєї регіональності. В тірольській кухні сильно вплив Італії, в Зальцбурзі - німецьке, а в цілому дуже багато спільного з кухнями східної Європи, з Угорщиною, Чехією і Словенією. А також з Туреччиною. Зокрема, знаменитий штрудель має турецьке походження, також, як і віденська кавова культура (Kaffehaus). Це видно навіть за назвами - зальцбурзькі галушки, віденський штрудель, лінцерскій торт, Бургенландська кріпфелі і т.д.
У зв'язку з віддаленістю від моря риба не дуже популярна, хіба що річкова. Але на Різдво обов'язково покладається короп. А туристичними гастрономічними кліше є віденський шніцель, Захер-торт і австрійське пиво.