Вхід на сайт

Нові на сайті?

Зареєструватись
Наприклад: Єгипет

Національний фаст-фуд: топ-10 найсмачнішої вуличної їжі Європи

Подорожі автобусом надають більшої свободи, ніж усі інші вид транспорту. У будь-який момент можна зробити зупинку на вимогу шлунка, щоби поласувати чимось особливим і недорогим. Розібратися в національному колориті та відчути ситість допоможе вулична їжа. Отже, список затребуваного стріт-фуду за версією Європи перед Вами!

Чевапчічі, Хорватія

Незважаючи на те, що ця страва заполонила весь Балканський півострів, краще його шукати на вулицях Хорватії. Якщо Ви побачите смажені ковбаски, які зроблені з перемеленої яловичини і свинини з додаванням цибулі і приправ - це саме чевапчічі. У класичному виконанні м'ясна складова повинна бути нарубана ножем, а не подрібнена за допомогою м'ясорубки. Подають з ароматним білим хлібом, який називається піта, а також стручковим перцем, нарізаним кільцями. А якщо і цього виявиться мало, тоді отримаєте добавку у вигляді смаженої картоплі і скибочок помідора.

Каррівурст, Німеччина

Якщо Ви придбали квитки і поїхали до Німеччини, тоді терміново пробуйте каррівурст. Ні, до відомої виконавиці ця страва не має жодного відношення, будьте спокійні. Рецепт страви: смажена сарделька, яка подається в особливому соусі з порошку каррі і кетчупу. Герта Хойвер - жінка, яка винайшла це дивовижне поєднання смаків, мала маленьку закусочну в Шарлоттенбурзі. А тепер її дітище має власний музей. У ньому Ви навіть можете купити пам'ятну футболку з написом: «Dont worry, be Curry».

Відоме моризиво, Італія

Легендарний десерт, який присутній практично у всіх фільмах і мультиках про Італію. Люди будь-якого віку обожнюють морозиво і, звісно ж, не уявляють свого дитинства без цієї холодної смакоти. Окремий куточок в серці мандрівників займає джелато - саме те італійське морозиво, рівних якому просто не існує. Літню спеку буде переможено завдяки цій приємній прохолоді, а зимові вечори можна зігріти чашкою кави з ніжним ванільним джелато.

Млинці-галети, Франція

Смакота з гречаного борошна в цій країні подається з яйцем і шинкою. Ми ніяк не можемо від неї відмовитися - не радимо і Вам, тим більше, що з цією стравою пов'язана цікава традиція, яка сягає своїм корінням глибоко в історію. Коли молодята вперше входять до свого нового помешкання, вони залишають в тихому куточку найпершу галету, яку приготували в цьому будинку. Таким чином, пара прощається з минулим, ніби відкуповуючись від нього, а також запрошує майбутнє щастя, яке буде примножуватися в цих стінах. Звичайно, так було в минулому столітті і згодом «чорне» борошно було забуте. Біле борошно стало коштувати набагато дешевше і поступово замінило галети. Будемо сподіватися, що Ви потрапите на випічку саме з гречаного борошна, щоб насолодитися тим самим оригінальним смаком. Навіть, якщо це трішки дорожче.

Імкварет, Мальта

Солоденькі пиріжечки, обсмажені у фритюрі до хрусткої скоринки. Це вже традиційний мальтійський десерт, який складається з начинки у вигляді пюре з фініків на основі тіста. Слово "імкарет" - це похідне від множини слова "макрут" і перекладається як "ромбовидні". Проте, в маленьких вуличних кафешках можна зустріти не тільки ромбоподібну форму, але і прямокутну. Однак можемо Вас запевнити, що від зміни форми досконалість смаку не змінюється.

Босна, Австрія

Це назва для типової австрійської їжі, яка складається з німецьких сосисок, каррі, цибулі, кетчупу і гірчиці. Так, вона також популярна на всій території Німеччини, але саме в Австрії сосиски братвурст просто неповторні! Без гострих соусів і прянощів Босна трохи схожа на американський хот-дог. До речі, назва Боснії, як пояснює лінгвіст Хайнц Дітер Поль (ім'я звучить авторитетно), походить від прикметника "боснійський". У мешканців Австрії це слово якраз асоціюється з пряною та гострою їжею. Це дійсно яскравий смак, який варто відчути хоча б раз в житті. А краще ще раз і ще раз!

Баніца, Болгарія

Якщо Ви вирішили поїхати до Болгарії, тоді уважно прочитайте про чарівну їжі з листкового тіста. Баніца вважається традиційною стравою, яке має неймовірну кількість начинок. Тут може бути м'ясо, сир, сир, фрукти або овочі - Ви точно знайдете ідеальне поєднання смаків. Тим більше, що у цій їжі просто фундаментальна ідея. Баніца символізувала частину національної Космогонії та світобудови. Форма для випікання - вришнік - вважалася небом, а розкачане тісто - Землею. Творець вирішив укрити Землю покривалом неба, але вона виявилася занадто великою. Тоді Бог прийняв рішення її придавити: так з'явилися гори і рівнини, а також багатошаровість зі складками у тісті.

Паштел де ната, Португалія

Пам'ятайте тістечка "Кошик" із кремовими грибочками, крапелькою варення на денці і хорошими дитячими спогадами? Ви забудете про них в ту ж секунду, коли спробуєте цей десерт і запишете в пам'ять нові асоціації. Паштел де ната - це чашечка з листкового тіста, яка наповнена заварним кремом. Це суцільне задоволення придумали (завмріть від несподіванки) - католицькі монахи, послушники монастиря Жеронімущ. Сталося до 18 століття в Лісабоні. Яєчні білки в той час використовувалися для крохмалення чернечого одягу, а ось жовтки, що залишалися, йшли на приготування тістечок та іншої випічки.

Лангош, Угорщина

Ця страва опинилася в угорській кухні з приходом турецького ярма, але деякі джерела надають йогму до давньоримського коріння. Проте, коржик робиться з дріжджового тіста і опускається в киплячу олію. Думаєте, чим ж він відрізняється від наших пиріжків? А тим, що подається зі сметаною, сиром і, на хвилиночку, часниковим соусом. Або всіма цими складниками разом. Тому, якщо Ви плануєте романтичну поїздку, лангош - це саме те, що Вам потрібно, адже для "взаєморозуміння" краще їсти однакову часникову начинку.

Сподіваємося, Вам було смачно читати про це, і якщо Ви вже налаштували свої гастрономічні радари, то вирушайте назустріч мандрам!