Вхід на сайт

Нові на сайті?

Зареєструватись
Наприклад: Єгипет

Нідерланди, Кухня

Мова: Нідерландська (голландська), фризька.

Різниця у часі: Час відстає від київського на 1 годину.

Валюта: Євро. 1 євро – 100 центів

 

 



  Голландські господині не дуже люблять проводити багато часу на кухні, тим не менш, вони ревно стежать за тим, щоб всі страви, що подаються на стіл, були смачними і добре поєднувалися один з одним.

 

  У Голландії повсякденними стравами вважаються свіжі рибопродукти - оселедець, морський вугор, кабала, палтус, устриці. У рік на кожного жителя цієї країни припадає в середньому майже 10 кг м'яса мідій. Його варять, солять, переробляють на консерви. Риба подається головним чином в тушкованому вигляді, полита розтопленим вершковим маслом, і з вареною картоплею.

 

  До запеченим рибних блюд зазвичай подають листовий салат.

 

  Найбільш поширені: обсмажене в свинячому жирі філе свіжої оселедця з цибулею, порізаною кільцями, зеленою квасолею і вареною картоплею, рясно посипане дрібно нарізаною зеленню петрушки, а також судак, тушкований в духовці з овочами і вареною картоплею, политим розтопленим маслом і посипаною петрушкою.

 

  Національним блюдом голландської кухні є хутспот (або хот піт) - нарізана скибками варена або тушкована яловичина, яку подають на блюді з гарніром з овочевого пюре, приготованого з відвареної моркви, цибулі та картоплі.

 

  Популярні тартинки з сиром, шинкою і вершковим маслом. Голландія славиться високоякісними сирами, їх асортимент не дуже великий, але справжні цінителі сирів безпомилково визначають сир, приготований за всіма правилами рецептури в Голландії.